Unde și cum arunc deșeurile murdare?

Deșeurile murdare se aruncă doar în containerul negru, cel destinat deșeurilor reziduale.

Chiar dacă sunt din plastic, hârtie sau sticlă, deșeurile reciclabile murdare nu pot fi aruncate în tomberoanele destinate deșeurilor reciclabile – acestea, odată murdărite și necurățate, dacă sunt aruncate în tomberoanele albastre, galbene sau verzi, pot contamina o mare parte din deșeurile reciclabile.

Spre exemplu, o cutie de pizza foarte murdară aruncată în tomberonul albastru (destinat colectării hârtiei și cartonului) poate compromite o mare parte din deșeurile aflate deja în tomberon și colectate corect – uleiul și resturile de mâncare din cutie pot să se scurgă sau să cadă pe restul de ambalaje, pe care le poate compromite, îngreunând procesul de reciclare. Dacă, în schimb, cutia de pizza e murdară doar într-un colț și nu mai are resturi de mâncare în ea, poate fi aruncată în tomberonul albastru.

În final, vă recomandăm să încercați să curățați sau să clătiți deșeurile reciclabile murdare (pe cât posibil) înainte de a le arunca – odată curățate, ele pot fi aruncate în siguranță și în mod corect în tomberonul corespunzător.