Deșeurile speciale. Ce le face atât de speciale?

În primul rând, locul de colectare. Acestea nu se aruncă în locurile „clasice” (igluuri de reciclabile sau platforme de rezidual și biodegradabil), ci în locuri special amenajate sau în campanii periodice, demarate doar în scopul colectării lor.

Deșeurile speciale:

 1. Becuri și neoane
  Acestea se aruncă în punctele de colectare din magazinele mari sau din magazinele de cartier. NU se aruncă la sticlă (pubela sau igluul verde).
 2. Deșeuri din construcții
  Există un depozit de deșeuri inerte din construcții (demolări) în Dealul Dăii, unde pot fi transportate aceste tipuri de deșeuri.
 3. Uleiuri
  Uleiurile uzate alimentare se colectează la benzinăria MOL de pe Șoseaua Alba Iulia.
 4. Textile bune & jucării
  În Sibiu, există mai multe puncte (containere) de colectare a textilelor bune și jucăriilor, amplasate în fiecare cartier din oraș. În municipiul Sibiu, hainele, încălțămintea și jucăriile sunt preluate de către organizația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj.
 5. Baterii
  Similar cu becurile și neoanele, bateriile uzate se colectează în niște recipiente speciale, în magazinele mari (ex. Kaufland) sau de cartier.
 6. Vopseluri, detergenți, insecticide/pesticide, fertilizatori, adezivi, mercur
  Există campanii de colectare a deșeurilor periculoase organizate de operatorul Soma SRL. Urmărește Sibiul Verde pentru a afla data următoarei campanii.
 7. Electrice & electronice
  Se colectează de către Asociația Română pentru Reciclare RoRec, iar, în Sibiu, au punct de lucru pe str. Henri Coandă nr. 69. Mai multe detalii puteți afla la numărul de telefon 0800 444 800.
 8. Anvelope și camere
  Mai multe service-uri auto din Sibiu colectează anvelope auto și camere de bicicletă uzate. Verificați la service-ul la care duceți de obicei mașina dacă oferă astfel de servicii.
 9. Medicamente
  În Sibiu, farmaciile Catena preiau medicamente expirate în baza unui proces-verbal de predare-primire.
 10. Deșeuri voluminoase (mobilă, covoare, ferestre și uși etc.)
  Similar cu campaniile de colectare a deșeurilor periculoase, există campanii de colectare a deșeurilor voluminoase organizate de operatorul Soma SRL. Urmărește Sibiul Verde pentru a afla data următoarei campanii.