Toate deșeurile sunt colectate la grămadă de către autogunoierele Soma.

FALS. În municipiul Sibiu, deșeurile se colectează separat și se ridică pe 5 fracții: deșeuri organice, hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și deșeurile reziduale.

Soma ridică toate fracțiile separat, cu mașini dedicate. Uneori, doar în zonele de bloc, sunt folosite auto-gunoiere împărțite pe mijloc cu un panou metalic, din rațiuni de eficientizare a procesului de ridicare.

Unele zone de blocuri sunt foarte aglomerate și pentru a nu intra separat cu două mașini, Soma ridică deșeurile reciclabile precum hârtie/carton  și plastic/metal (deci igluul albastru și cel galben) cu o singură mașină, separată pe mijloc cu un panou metalic. Acest tip de auto-gunoiere sunt operate cu ajutorul unei braț automat care ridică igluurile și le varsă în remorca din spate, în spațiul special destinat fiecărui tip de deșeu.

În plus, Soma nu are niciun interes să ridice deșeurile reciclabile la grămadă, întrucât operatorul plătește pentru fiecare tonă de deșeu rezidual depozitat la groapa de gunoi. În schimb, dacă deșeurile reciclabile sunt ridicate corect de către Soma, compania economisește bani.